Hvordan jeg lærer best!

Hvordan jeg lærer best!

May 27, 2020 0 By lasselunden

I dette innlegget skal jeg fortelle deg hvordan jeg lærer best. Håper du finner gode tips i denne posten! 

Vær forberedt!

Første jeg gjør når jeg skal lære noe nytt er å lese meg opp litt på det tema som jeg skal lære om. Å være forberedt til forelesingen vil ikke nødvendig si at du skal lese punkt til punkt, og måtte kunne det, men at du får en viss forståelse for temaet. Det gir muligheter for å kunne innta kunnskapen mye lettere når du har en viss aning om hva det er. Men en må være villig til å forberede seg, altså motivert og engasjert. Om temaet ikke virker noe spennende, sett fokus på et avsnitt eller deltema som vil motivere deg til å lese mer om det. 

Research

Andre jeg pleier å gjøre når jeg skal lære noe nytt er å foreta en research på store søkeplattformer, som for eksempel Google og Youtube. Disse søkemotorene er enorme og nyttige verktøy for å lære seg masse og se flere sider av en sak. Se på troverdige kilder, og se gjerne på 2-3 forskjellige kilder og sammenlign fakta. Wikipedia er ikke en troverdig kilde! Om du heller lærer bedre av å se på praktiske eksempler eller høre på noen andre prate, er Youtube suverent tips. Et annet visuelt verktøy er å se på TED Talks. Å gjøre research er ikke et tips kun for faglig læring, men også et generelt tips. Gjør research!

Jevnt arbeid

En annen veldig effektiv metode for å få maks ut av læringen, er å ha et jevnt arbeid. Da unngår man først og fremst skippertaket ved slutten av semesteret i forkant av en eksamen. På den høyskolen jeg går på nå så har vi ofte hatt en hjemmeeksamen, arbeidskrav eller innlevering tidlig eller midt i semesteret i nesten hvert emne, i tillegg til en slutteksamen. Det hjelper veldig. Bloggen her er også et godt eksempel på jevnt arbeid, da jeg har prøvd å poste et innlegg i uka. 

Åpne diskusjoner og sosiale plattformer

Når du er ferdig med research og ditt arbeid, kan det være lurt å ha en åpen diskusjon med andre medstudenter eller kollegaer. Det kan være nyttig om de andre har fått med seg noe du ikke har fått med deg. Det kan åpne retninger for alle parter. Følg hverandre på faglige plattformer, som for eksempel blogg og LinkedIn, for å se hverandre arbeid. Man kan bli godt inspirert av det. 

Det var mine tips og hvordan jeg lærer aller best! 
Blogges! 🙂